Λίγα λόγια για μένα

Αν έπρεπε να περιγράψω τον εαυτό μου με λίγα λόγια, θα έλεγα ότι με χαρακτηρίζει το δημιουργικό πάθος, η ανεξαρτησία και η αισιοδοξία.
Η ανάγκη να κάνω τα πράγματα με τον δικό μου τρόπο και να ζω τη ζωή μου σύμφωνα με τις δικές μου αρχές, νοοτροπία και επιλογές, αδιαφορώντας τι κάνουν οι πολλοί ή τι – υποτίθεται – μας επιβάλλει η κοινωνία.

Από μικρή ήθελα να έχω μια ενδιαφέρουσα ζωή, γεμάτη εμπειρίες, χωρίς βαρετές και ανούσιες δεσμεύσεις και προσκολλήσεις σε ανθρώπους, καταστάσεις ή συνήθειες.

Ο βασικότερος στόχος μου ήταν και εξακολουθεί να είναι μια ευτυχισμένη και συναρπαστική ζωή.

Κατέληξα ότι για να επιτύχω κάτι τέτοιο θα πρέπει:

> να γνωρίσω καλά τον εαυτό ώστε να διαμορφώσω μια ισχυρή προσωπικότητα, που δεν θα επηρεάζεται ούτε θα άγεται και θα φέρεται από τις ανάγκες, επιθυμίες και προσδοκίες τρίτων,

> να περνάω τον περισσότερο χρόνο μου ασχολούμενη με πράγματα που μ’ ευχαριστούν, συνεπώς

> να επιλέξω ένα επάγγελμα που μου δίνει αυτή τη δυνατότητα

> να περιστοιχίζομαι από ανθρώπους ενδιαφέροντες, δημιουργικούς και θετικούς, που έχουν σε γενικές γραμμές τις ίδιες αξίες και νοοτροπία μ’ εμένα,

> να δημιουργήσω ένα ευχάριστο περιβάλλον στο οποίο θα ζω και θα εργάζομαι και

> να κάνω ποιοτικές επιλογές ως προς το πώς περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου.

Θα έλεγα ότι τα κατάφερα!
Μάλιστα, το επάγγελμα που διάλεξα με βοήθησε να διοχετεύσω το πάθος μου σε δημιουργικές δραστηριότητες που βοηθούν κι άλλους ανθρώπους, άμεσα ή έμμεσα.

Αποφάσισα να μοιραστώ μέσα από το Successful Blog όσα έχω αποκομίσει έπειτα από:

– 25 χρόνια εμπειρίας ως ελ.επαγγελματίας αρχιτέκτονας και interior designer,

– 12 χρόνια εκπαιδευτικής εμπειρίας στον τομέα του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, διδάσκοντας γραμμικό σχέδιο και Computer Aided Design (σχεδιασμό σε υπολογιστή) και εκπαιδεύοντας καθηγητές αρχιτεκτονικού σχεδίου 

– 5 χρόνια εργασίας σε κορυφαία αμερικάνικα blogs στον τομέα του creative freelancing,

– 9 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο blogging, δημιουργώντας το 1ο ελληνικό blog με θέμα την Ψυχολογία του Χώρου και του Χρώματος

– 9 χρόνια εργασίας ως interior designer και color consultant μέσω διαδικτύου, έχοντας λανσάρει πρωτοποριακές υπηρεσίες για τα ελληνικά δεδομένα,

– 6μηνη εκπαίδευση ως Business Coach μέσω προγράμματος εξειδικευμένης επιμόρφωσης του Εθνικού Καπποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Στόχος μου είναι να βοηθήσω όσους δραστηριοποιούνται στον δημιουργικό τομέα να επιτύχουν, αλλά και να ενθαρρύνω όσους διστάζουν ακόμη να κάνουν το πρώτο βήμα ν’ ακολουθήσουν τα όνειρά τους!

Επειδή δεν υπάρχουν πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι από εκείνους που κατάφεραν να κάνουν επάγγελμα αυτό που αγαπούν και κάνουν καλά!

Μάνια Μαυρίδου _ Αρχιτέκτων μηχανικός – Business Coach για Creatives

υ.γ.
Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την επαγγελματική μου πορεία θα τις βρείτε στο bio-infographic.

Μπορείτε επίσης:
να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του αρχιτεκτονικού γραφείου DesignMania, όπου ο σχεδιασμός συναντά την ψυχολογία και
να διαβάσετε τα άρθρα του Design for Happiness, του blog που δημιούργησα το 2014 κι εξακολουθεί να είναι το 1ο ελληνικό blog με θέμα την ψυχολογία του χώρου και του χρώματος.