Ο πιο έξυπνος τρόπος να κινητοποιηθούμε και να γίνουμε πιο δημιουργικοί και παραγωγικοί, να μάθουμε κάτι καινούργιο ή ν’ αλλάξουμε νοοτροπία, είναι αντιμετωπίζοντας τη διαδικασία ως κάτι ευχάριστο, όπως ένα παιχνίδι.

Αυτός είναι και ο σκοπός αυτής της άσκησης που θα σας βοηθήσει να βάλετε εύκολους και μικρούς στόχους και να τους πετύχετε.
Το αδύνατο σημείο των περισσότερων ανθρώπων είναι ότι ενώ έχουν πολλές ιδέες δεν τις υλοποιούν.
Ενώ γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, δεν πειθαρχούν ώστε να περάσουν απο την θεωρία στην πράξη.

Αν αποφασίσετε να κάνετε αυτή την άσκηση, κάθε ημέρα, κάθε εβδομάδα αλλά και στο τέλος του μήνα θα έχετε κερδίσει αρκετά πράγματα, ενώ σιγά- σιγά θ’ αρχίσετε ν’ αλλάζετε νοοτροπία ως προς τον τρόπο που σκέφτεστε κι εργάζεστε.

Στην καλύτερη περίπτωση θα έχετε μάθει έξυπνα τρικ ώστε να είστε περισσότερο δημιουργικοί και παραγωγικοί, τολμηροί και αποτελεσματικοί.
Δηλαδή, επιτυχημένοι!

(Αν ξεκινάτε τώρα, δείτε την 1η και 2η εβδομάδα)

The Successful Game

Πώς παίζεται το Successful Game

> Διαλέγετε μία δραστηριότητα για κάθε μέρα της εβδομάδας. Μπορείτε να επιλέξετε όποια σας βολεύει ή έχετε διάθεση κάθε μέρα, αλλάζοντας τη σειρά των ημερών.

> Αν δεν κάνετε τίποτα μία μέρα, θα πρέπει να κάνετε 2 πράγματα από τη λίστα κάποια άλλη μέρα. Στο τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να έχετε πραγματοποιήσει 7 καθήκοντα.

> Αν θέλετε να παραλείψετε κάτι εντελώς, αντικαταστήστε το με την εναλλακτική πρόταση. 

> Σημειώστε τι δεν κάνατε και γιατί. Σας βοηθά να ξέρετε τι είναι εκείνο που αποφύγατε.

> Σημειώστε τις επιτυχίες σας – για καθετί που πραγματοποιήσατε κερδίζετε 1 πόντο.
Αν τα κάνατε όλα, κερδίζετε 7 πόντους.
Αν τα κάνατε όλα + την εναλλακτική πρόταση, κερδίζετε 9 πόντους.

3η Εβδομάδα

Ημέρα 1η
Αφιερώστε τουλάχιστον 1 ώρα πάνω σε κάτι που μισείτε και αποφεύγετε, αλλά πρέπει να κάνετε!

Ημέρα 2η
Γράψτε όλα όσα κάνετε καλά και σκεφτείτε πώς μπορείτε να τα εντάξετε στη δουλειά σας αν δεν το έχετε κάνει ήδη ή πώς μπορείτε να τα ενισχύσετε, πχ. είστε πολύ κοινωνικοί, πολύ επιδέξιοι σε κάποιες εργασίες, έχετε καλή μνήμη, καλή αίσθηση των χρωμάτων, υπομονετικοί, καλοί στο multitasking κλπ.

Ημέρα 3η
Γράψτε όλα όσα θεωρείτε αδύνατα σημεία σας και δείτε αν πράγματι είστε κακοί σ’ αυτά ή απλώς δεν σας ελκύουν, δεν τολμάτε να κάνετε κάτι από φόβο ή δειλία. Πόσα είναι απαραίτητα στη δουλειά σας, πόσα βελτιώνονται και πόσα πρέπει να αναθέσετε αλλού;

Ημέρα 4η
Μοιραστείτε τη δουλειά κάποιου άλλου (συναδέλφου, συνεργάτη) που σας αρέσει στα social media, γράφοντας λίγα λόγια γι’ αυτόν. Θα το εκτιμήσει!

Ημέρα 5η
Κάντε έναν καλό πελάτη ευτυχισμένο, προσφέροντάς του κάτι παραπάνω από αυτό που περιμένει, στέλνοντας κάτι που θα τον βοηθούσε στη δουλειά του ή απλώς, δείχνοντας το ενδιαφέρον σας.

Ημέρα 6η
Δείτε τι κάνει καλύτερα ή χειρότερα κάποιος “ανταγωνιστής” σας και χρησιμοποιήστε αυτή την πληροφορία προς όφελός σας.

Ημέρα 7η
Θέστε έναν μεγαλεπίβολο στόχο για τους επόμενους 6 ή 12 μήνες και καταγράψτε τι χρειάζετε να κάνετε για να τον πραγματοποιήσετε.

Εναλλακτική πρόταση για κάτι που δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να κάνετε.
Επιλέξτε κάτι που σας άρεσε από τις προηγούμενες εβδομάδες και κάντε το ξανά!

4η Εβδομάδα

Ημέρα 1η
Μην τσεκάρετε το Facebook, Instagram ή LinkedIn feed σας για 6 ώρες – αν μπορείτε και περισσότερο.

Ημέρα 2η
Κάντε μια τολμηρή κίνηση, που διστάζατε ως τώρα και σας φαίνεται απίθανο να συμβεί.
Για παράδειγμα, ράψτε στον αγαπημένο σας blogger, συγγραφέα κλπ. ένα email και ζητήστε του κάτι (π.χ. λίγα λόγια για το blog post σας ή μια συνέντευξη).
Δείτε τι θα συμβεί.

Ημέρα 3η
Ζητήστε περισσότερα χρήματα για μια υπηρεσία σας, προσθέτωντας κάτι επιπλέον (με μικρό κόστος για εσάς) ή απλώς, δικαιολογώντας πιο έξυπνα την αξία της.

Ημέρα 4η
Δημιουργήστε κάτι καινούργιο, ίσως και σ’ έναν τομέα ή πρόγραμμα που δεν είχατε ασχοληθεί άλλη φορά και τολμήστε να το μοιραστείτε!

Ημέρα 5η
Πάρτε μια απόφαση γρήγορα! Αν δυσκολεύεστε συνήθως ν’ αποφασίσετε για κάτι (από το πώς θα ξεκινήσετε τη μέρα σας, τι θα αγοράσετε, τι ενέργειες θα κάνετε σε κάποιο θέμα), αλλάξτε συνήθεια σήμερα και πάρτε μια γρήγορη απόφαση.

Ημέρα 6η
Πείτε όχι εκεί που συνήθως θα λέγατε ναι και θα το μετανιώνατε.
Ή, πείτε ναι σε κάτι που φοβόσασταν ή δειλιάζατε ν’ αναλάβετε, αλλά είναι θετικό για σας.

Ημέρα 7η
Γράψτε τις σκέψεις σας μόλις ξυπνήσετε ή/και πριν κοιμηθείτε. Δείτε αν μπορείτε να το κάνετε συνήθεια για ένα διάστημα και πόσο σας βοηθά.

Εναλλακτική πρόταση για κάτι που δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να κάνετε.
Επιλέξτε κάτι που δεν κάνατε τις προηγούμενες εβδομάδες!

Καλή επιτυχία!

Μάνια Μαυρίδου
Απρίλιος 2020

υ.γ.
Αν θέλετε συμβουλές, ενθάρρυνση, σωστό σύστημα και έξυπνες στρατηγικές για να είστε πιο ευτυχισμένοι, αποδοτικοί και να επιτύχετε τους στόχους σας, μπορώ να σας βοηθήσω.
Δείτε τι μπορείτε να πετύχετε με την συμβουλευτική καριέρας.

Μπορείτε να μοιραστείτε την άσκηση εφόσον σας άρεσε και πιστεύετε ότι θα βοηθήσει κι άλλους, κάνοντας κλικ στα εικονίδια.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας (ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο) χωρίς έγγραφη άδεια.
Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας 2121/1993.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights