12 δοκιμασμένοι τρόποι για ν’ανεβείτε ψυχολογικά σε 2 εβδομάδες_1

Δημοσιεύτηκε από τον/την Mania Mavridou στις

Ακούω από τους περισσότερους ανθρώπους που γνωρίζω ότι τους ανεβάζω ψυχολογικά, ότι τους βοηθώ να δουν την θετική πλευρά των πραγμάτων, τους κινητοποιώ και τους ενθαρρύνω.

Είναι γεγονός ότι είμαι από τη φύση μου αισιόδοξη και σπανίως αισθάνομαι πεσμένη χωρίς σοβαρό λόγο. Ακόμη κι όταν συμβαίνει κρατάει πολύ λίγο.

Μελετώντας την ψυχολογία και ιδιαίτερα την Θετική Ψυχολογία, όπου βασίζεται το life και business coaching, διαπίστωσα ότι έχω εφαρμόσει στη ζωή μου τις αρχές της. Γι’ αυτό πιστεύω απόλυτα ότι έχει αποτελέσματα, φτάνει να γίνει τρόπος ζωής.

Δεν αρκεί να διαβάσουμε μερικά βιβλία αυτοβελτίωσης, ούτε να κάνουμε κάποιες συνεδρίες αυτογνωσίας, ψυχοθεραπείας ή coaching, αν δεν αποφασίσουμε ν’ αλλάξουμε τις κακές μας συνήθειες μας και δεν εφαρμόσουμε όσα θετικά αποκομίσαμε στην καθημερινότητά μας.
Αν δεν δεσμευτούμε απέναντι στον εαυτό μας ότι θα το κάνουμε.

Παρακάτω θα διαβάσετε πράγματα γνωστά για το πώς ν’ ανεβείτε ψυχολογικά, που πιθανότατα έχετε ξαναδιαβάσει αλλά προσπεράσατε ή ξεχάσατε γρήγορα.
Ίσως κάποια σας φάνηκαν απλά για να έχουν αποτέλεσμα, κάποια άλλα δύσκολα να τα εφαρμόσετε.

Αυτό το άρθρο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην προσωπική μου εμπειρία.
Όλα όσα γράφω τα εφαρμόζω καθημερινά, γιατί μου έχουν γίνει δεύτερη φύση.
Οπότε ξέρω ότι είναι αποτελεσματικά, τουλάχιστον για ένα υγιή ψυχικά άνθρωπο, που δεν πάσχει από κατάθλιψη ή κάποια σοβαρή ψυχική ασθένεια.

Αν εφαρμόσετε έστω και κάποια από αυτά που περιγράφω, είμαι σίγουρη ότι θα νιώσετε αμέσως καλύτερα μέσα σε λίγες μέρες.
Ναι, μπορείτε ν’ ανεβείτε ψυχολογικά μέσα σε 2 εβδομάδες! Φτάνει να το αποφασίσετε!

12 δοκιμασμένοι τρόποι ν' ανεβείτε ψυχολογικά σε 2 εβδομάδες
Photo by Corina Ardeleanu on Unsplash

Βγάλτε από τη ζωή σας ό,τι σας ρίχνει ψυχολογικά αφήνοντας χώρο για όσα και όσους σας ανεβάζουν

1. Απομακρύνετε όσους σας ρίχνουν και συναναστραφείτε εκείνους που σας ανεβάζουν ψυχολογικά

Συζητούσα πριν λίγο καιρό με μια φίλη.
Μου έλεγε ότι είχε καθημερινές επισκέψεις από μία δική της φίλη που ήταν εξαιρετικά τοξικός άνθρωπος κι έβγαζε το φαρμάκι της στους γύρω της και στην ίδια. Η φίλη της ήταν δυστυχισμένη, αλλά δεν ήθελε να το αλλάξει – προτιμούσε να κλαίγεται και να επιτίθεται στους άλλους.

Την ρώτησα γιατί το ανέχεται, τι είναι αυτό που την κρατάει σε αυτή τη σχέση;
Δεδομένου ότι είναι κοινωνική, έχει πολλούς καλούς φίλους και παρέες, είναι ευχάριστος και γενναιόδωρος άνθρωπος, μου έκανε εντύπωση ότι εξακολουθούσε να διατηρεί μια τέτοια σχέση.
Αυτό που ουσιαστικά την κρατούσε, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους ανθρώπους σε τέτοιες περιπτώσεις, ήταν η συνήθεια. Γνώριζε χρόνια την τοξική φίλη.
Επίσης, δίσταζε να την απομακρύνει, λόγω ενοχών. Φοβόταν μήπως είναι κακιά που δεν ανέχεται την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός δυστυχισμένου ανθρώπου.

Αυτό που της είπα τότε και την επηρέασε ήταν, πως όταν διώχνουμε ανθρώπους, καταστάσεις και πράγματα που δεν μας κάνουν καλό, κάνουμε χώρο για καινούργιους, καλύτερους ανθρώπους, εμπειρίες και πράγματα.
Επίσης της είπα ότι πιθανόν κρατώντας την δίπλα της, απομακρύνει θετικούς ανθρώπους.
Εγώ για παράδειγμα σίγουρα θα απέφευγα την παρέα της, αν ήταν συχνά δίπλα της αυτός ο τοξικός άνθρωπος.

Μου αναφέρει συχνά πόσο την βοήθησε η κουβέντα μας και την έκανε να αναλάβει δράση.
Απομάκρυνε την τοξική φίλη κι άρχισε αμέσως να αισθάνεται καλύτερα, ξαλαφρωμένη!
Όχι μόνο γιατί έβγαλε από τη ζωή της έναν αρνητικό άνθρωπο, αλλά γιατί τόλμησε να κάνει κάτι που ουσιαστικά πάντα ήθελε, αλλά δεν έπαιρνε την απόφαση να το κάνει.

Το ποιοι βρίσκονται γύρω μας είναι καθοριστικό για την ευτυχία ή τη δυστυχία μας.
Μου κάνει εντύπωση ότι πολλοί άνθρωποι έχουν μαζέψει γύρω τους τοξικούς, γκρινιάρηδες, μονίμως ανευχαρίστητους και αρνητικούς ανθρώπους και αναρωτιούνται γιατί νιώθουν πεσμένοι ψυχολογικά!

Απομακρύνετε χωρίς ενοχές όλους όσους σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα!
Αν είναι δύσκολο να τους βγάλετε εντελώς από τη ζωή σας, μειώστε δραστικά το χρόνο που περνάτε μαζί τους.

Όσο καταστροφικό είναι να έχετε γύρω σας αρνητικούς και απαισιόδοξους ανθρώπους, τόσο ευεργετικό είναι να συνανστρέφεστε ανθρώπους που σας ανεβάζουν και σας βοηθούν να δείτε τη ζωή από τη φωτεινή της πλευρά.

Ανθρώπους που θεωρούν ότι όλα διορθώνονται, που αγαπάνε τη ζωή, τους ανθρώπους, τα ζώα και τη φύση, που είναι καλοπροαίρετοι, χαρούμενοι και ενθουσιώδεις, που απολαμβάνουν τις μικρές και μεγάλες χαρές.
Όταν έχετε κοντά σας τέτοιους ανθρώπους, γίνεστε κι εσείς καλύτερος.

Οι περισσότεροι καλοί μου φίλοι είναι άνθρωποι με χιούμορ, καλοπροαίρετοι, με σωστές αρχές, έντιμοι, γενναιόδωροι, δραστήριοι, δυναμικοί και ενθουσιώδεις.
Άνθρωποι εργατικοί, που τους αρέσει να εξελίσσονται προσωπικά και επαγγελματικά, αλλά και να διασκεδάζουν με την καρδιά τους.

Προσωπικά απομακρύνομαι αμέσως από αρνητικούς και γκρινιάρηδες ανθρώπους ή, αν βρεθώ σε παρέες που αρχίζουν να συζητάνε συνεχώς για προβλήματα ή αρρώστιες, προσπαθώ ν’ αλλάξω την κουβέντα.
Σε τι θα με βοηθήσει να ξέρω λεπτομέρειες για την τρομερή και σπάνια αρρώστια που άφησε στον τόπο τον μπατζανάκη, του κουμπάρου της γειτόνισσας, που δεν γνώρισα ποτέ;

Αν δεν μπορώ να αναλάβω δράση, ώστε να διορθώσω μια κατάσταση, θεωρώ άσκοπο και ψυχοφθόρο να αναλώνομαι σε συζητήσεις που απλώς αναμασούν τα ίδια και τα ίδια προβλήματα.

Διαβάστε:
Πόσο ικανοποιημένοι είστε από τους φίλους σας και τι δείχνει αυτό για σας;

2. Σβήστε την τηλεόραση και σταματήστε να διαβάζετε, να παρακολουθείτε και να συζητάτε συνεχώς για καταθλιπτικά θέματα

Η τηλεόραση είναι ένα τοξικό μέσο πλύσης εγκεφάλου και ελέγχου της μάζας, ενώ τα δελτία ειδήσεων μόνο ενημερωτικά δεν είναι!
Γελάω όταν ακούω ανθρώπους να λένε ότι παρακολουθούν τηλεόραση για να χαλαρώσουν! Ή να σκοτώσουν την ώρα τους!
Δεν πάμε καλά!

12 δοκιμασμένοι τρόποι ν' ανεβείτε ψυχολογικά
Photo by Glen Carstens Peters on Unsplash

Μετρήστε το χρόνο που μεταδίδονται θλιβερές ειδήσεις, εγκλήματα, καταστροφές.
Και μετά ψάξτε για την καλή είδηση.
Σπανίως θα τη βρείτε, προς το τέλος του δελτίου, στα ψιλά γράμματα!

Αν παρακολουθείτε συχνά τηλεόραση και χαμηλού επιπέδου σελίδες στο διαδίκτυο, είστε σίγουρα πεπεισμένοι ότι ο κόσμος είναι γεμάτος απανθρωπιά, απάτη και δυστυχία και ότι οδεύουμε στην καταστροφή, χωρίς σωτηρία.

Για φανταστείτε όμως να σας πρόβαλλαν κατά βάση θετικές και αισιόδοξες ειδήσεις (που φυσικά υπάρχουν και προφανώς είναι περισσότερες, αλλιώς θα είχαμε αυτοκτονήσει ομαδικά) και να περνούσαν γρήγορα τις καταστροφικές, προβάλλοντας μόνο όσα θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν;

Πώς θα αισθανόσασταν; Τι εντύπωση θα είχατε για τον κόσμο, το μέλλον το δικό σας και των παιδιών σας;

Σε τι βοηθάει να γνωρίζω λεπτομέρειες των θυμάτων ενός καταστροφικού σεισμού ή πόσο υπέφερε κάποιος ηλικιωμένος που τον ξυλοκόπησε ο ληστής, αν όχι να νιώσω ανήμπορη, αβοήθητη, απελπισμένη, θλιμμένη και τρομοκρατημένη;
Πείτε μου εσείς αν έχετε αντίθετη άποψη!
Αν σκοπός είναι να προφυλαχτώ και στις δύο περιπτώσεις ή να βοηθήσω, αν μπορώ, είναι απαραίτητο να παρακολουθώ λεπτό προς λεπτό τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες;

Εδώ και χρόνια δεν παρακολουθώ δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση και νιώθω θαυμάσια!
Ωστόσο, μαθαίνω αυτά που χρειάζεται να μάθω συνοπτικά, μέσω διαδικτύου.
Μην ανησυχείτε, ακόμη και χωρίς τηλεόραση θα μάθετε αν η γη πάψει να γυρίζει!

Υπάρχουν τόσο πιο χρήσιμες κι ευχάριστες εναλλακτικές δραστηριότητες για να περάσετε την ώρα σας, από αυτή την παθητική και άρρωστη συνήθεια να παρακολουθείτε σκουπίδια!
Αν πάλι έχετε φτάσει να διασκεδάζετε με τις συμφορές του κόσμου, μάλλον θα πρέπει ν’ ανησυχήσετε.

Μην ξεχνάτε, εμείς διαμορφώνουμε την πραγματικότητά μας.
Επικεντρωθείτε στα θετικά που συμβαίνουν γύρω σας και σιγά-σιγά θα δείτε πώς αλλάζει η διάθεσή σας.

Για τους ίδιους λόγους αποφεύγω να βλέπω ταινίες ή να διαβάζω βιβλία με αρρώστιες και μεγάλες δυστυχίες, ειδικά αν είμαι ήδη πεσμένη.
Δεν βρίσκω το λόγο να φορτώνομαι και να επηρεάζομαι άσκοπα, όταν απλώς θέλω να χαλαρώσω, να περάσω ευχάριστα, να ξεκουραστώ.
Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια, όταν παρακολουθούσα μια ταινία με θέμα μια αρρώστια και άρχισαν να μου μπαίνουν ιδέες μήπως πάσχω κι εγώ, γιατί είχα κάποια ύποπτα συμπτώματα!
Είναι πάρα πολύ εύκολο να παρασυρθείτε χωρίς λόγο!

Θα στεναχωρεθώ και θ’ ανησυχήσω όταν δεν έχω άλλη επιλογή, όταν μου συμβεί κάτι άσχημο και όχι εκ των προτέρων.

Πάντα θυμίζω στον εαυτό μου κάτι που έχω διαβάσει και είναι αλήθεια:
Το 99% των πραγμάτων για τα οποία ανησυχούμε δεν συμβαίνουν ποτέ!

Διαβάστε:
Γκρίνια, η αντιπαραγωγική συνήθεια που εμποδίζει την επιτυχία σας

3. Εντάξτε στην καθημερινότητά σας κάτι που σας ευχαριστεί και σας ανεβάζει ψυχολογικά

Αν πρόκειται για δημιουργική ενασχόληση, ακόμη καλύτερα!
Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι ασχολούμαστε με δημιουργικά ή καλλιτεχνικά επαγγέλματα είμαστε συνήθως χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι άνθρωποι, αφού περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας απασχολούμενοι με κάτι που μας αρέσει.

Το ιδανικό είναι να κάνετε το επάγγελμα που αγαπάτε!
Είμαι εργασιομανής επειδή όλα με τα οποία ασχολούμαι επαγγελματικά θα μπορούσαν να είναι απλά χόμπυ μου!
Παρόλ’ αυτά, πρόσφατα αποφάσισα να ξαναθυμηθώ το πιάνο που είχα αφήσει για πολλά χρόνια, κάνοντας τώρα μαθήματα synthesizer. Είναι ένας τρόπος να κάνω ένα πραγματικό διάλειμμα από τη δουλειά, μαθαίνοντας κάτι καινούργιο.

Αν δεν καταφέρετε να εργάζεστε πάνω σε κάτι που σας ταιριάζει και σας γεμίζει (μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια να το πετύχετε), ένα δημιουργικό χόμπυ είναι η καλύτερη πηγή ευτυχίας.

Η φάση του δημιουργικού οίστρου (creative flow) είναι από τις πιο ευχάριστες και ευεργετικές καταστάσεις που μπορεί κάποιος να βρεθεί.
Φανταστείτε να βρίσκεστε σε μια τέτοια κατάσταση κάθε μέρα, συχνά μάλιστα για αρκετές ώρες!
Η εκμάθηση ενός οργάνου, μιας τέχνης ή η ενασχόλησή σας με κάποια δημιουργική δραστηριότητα (από ζωγραφική, γράψιμο και φωτογραφία, μέχρι δημιουργία κοσμημάτων, καλλιγραφία, πλέξιμο, κηπουρική ή κατασκευές κάθε είδους) είναι ένας άριστος τρόπος για να νιώθετε χαρούμενοι και χαλαροί.
Υπάρχουν άπειροι τρόποι να περάσετε δημιουργικά (και όχι παθητικά) τον χρόνο σας.

Υπάρχουν βέβαια συνήθειες και χόμπυ που ενώ προς στιγμήν σας κάνουν να αισθάνεστε καλά, μακροπρόθεσμα σας ρίχνουν και βλάπτουν την υγεία σας.
Αν για παράδειγμα πρόκειται για εθιστικές συνήθειες, όπως υπερβολικό αλκοόλ ή φαγητό, τυχερά παιχνίδια, εξαρτησιογόνες ουσίες, ακόμη και συνεχές, σε βαθμό εξαναγκασμού scrolling στο facebook και τα social media, τότε μάλλον υπονομεύετε τη διάθεση και την υγεία σας.

Ακραίες συμπεριφορές και συνήθειες κρύβουν κάποιο βαθύτερο πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει να εντοπίσετε και να λύσετε.
Σε περίπτωση εθισμών χρειάζεστε οπωσδήποτε βοήθεια από ειδικό και προφανώς αυτό το άρθρο δεν θα σας βοηθήσει να ανεβείτε ψυχολογικά.

Διαβάστε:
Καριέρα και προσωπική ζωή: μήπως είναι υπέροχο όταν ταυτίζονται;

4. Γελάστε με την καρδιά σας και διασκεδάστε με την κάθε ευκαιρία!

12 δοκιμασμένοι τρόποι ν' ανεβείτε ψυχολογικά
Photo by Ben White on Unsplash

Ένας ευτυχισμένος άνθρωπος γελάει συχνά!
Αλλά και κάποιος που γελάει συχνά είναι δύσκολο να νιώθει δυστυχισμένος. Το γέλιο από μόνο του ανεβάζει τις ορμόνες της χαράς κι ευχαρίστησης.

Υπάρχουν μέρες που δεν έχετε γελάσει;
Κακώς!

Ένας λόγος που επιλέγω ανθρώπους με χιούμορ, είναι επειδή μου αρέσει να γελάω.
Δεν χρειάζεται να λες ανέκδοτα για να γελάς, φτάνει ν’ αντιμετωπίζεις τα πράγματα με χιούμορ. Ακόμη και τις δυσκολίες.
Με τους περισσότερους φίλους μου ξεκαρδιζόμαστε συχνά, απλώς συζητώντας για καθημερινά πράγματα.
Ο άλλος λόγος που επιλέγω για φίλους ανθρώπους με χιούμορ, είναι ότι αυτό είναι ένδειξη εξυπνάδας.

Είναι διαφορετικό να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις με σοβαρότητα και εντελώς άλλο πράγμα η σοβαροφάνεια, πίσω από την οποία κρύβονται συνήθως άνθρωποι χωρίς αίσθηση του χιούμορ.

Αντί να βλέπετε ειδήσεις ή καταθλιπτικά έργα, δείτε έξυπνες κωμωδίες, διαβάστε χιουμοριστικά βιβλία και γελοιογραφίες, δείτε αστεία βίντεο, συνανστραφείτε ανθρώπους με χιούμορ ή περάστε χρόνο με παιδιά και ζωάκια.

Βγείτε έξω, μαζευτείτε σε σπίτια, κάντε κάτι με τους φίλους ή την οικογένειά σας που σας διασκεδάζει.

Πολλοί παραπονιούνται ότι ενώ τους αρέσει να διασκεδάζουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο (πχ. να πηγαίνουν σε συναυλίες), η σύζυγος ή ο κολλητός δεν έχουν τα τέτοια γούστα.

Γιατί πρέπει να περιορίζεστε σε 2-3 άτομα; Δεν είναι λίγο βαρετό; Ο κόσμος είναι γεμάτος ανθρώπους με διαφορετικά γούστα κι ανησυχίες.
Ένας λόγος που μου αρέσει να έχω πολλούς και διαφορετικούς φίλους, κάποιοι από τους οποίους δεν θα συναντηθούν ποτέ, είναι ότι έχω κοινά με όλους αυτούς, που όμως δύσκολα θα τα συγκέντρωναν 2 ή 3 άτομα.

Υπάρχουν οι κοινωνικοί φίλοι και γλεντζέδες, οι φίλοι με πνευματικές και μεταφυσικές ανησυχίες, οι φίλοι των γραμμάτων και των τεχνών, οι φίλοι-συνάδελφοι σε διάφορους τομείς, οι φίλοι καλλιτέχνες, οι φίλοι με κοινά χόμπυ, οι φίλοι για τα σοβαρά και οι φίλοι για τις τρέλες.
Στο 2ο μέρος του άρθρου θα σας πω πώς κάνω εύκολα φίλους.

Φροντίστε τον εαυτό σας

5. Βάλτε περισσότερη κίνηση στη ζωή σας κι αυτομάτως θ’ ανεβάσετε τη διάθεσή σας

12 δοκιμασμένοι τρόποι ν' ανεβείτε ψυχολογικά
Photo by Lasma Artman on Unsplash

Γυμναστείτε, κινηθείτε, κάντε κάποιο άθλημα.

Ένας ακόμη εύκολος και άμεσος τρόπος να ανεβάσετε τις ορμόνες της χαράς, είναι η άσκηση. Η συστηματική άσκηση, ακόμη και το απλό περπάτημα, κάνει καλό στο σώμα, την ψυχή και το πνεύμα.

Αν σας αρέσουν κάποια σπορ, ακόμη καλύτερα!
Προσωπικά με κέρδισε η γιόγκα, γιατί συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την πνευματική και τη σωματική άσκηση.
Όταν χρειάζομαι έμπνευση, νέες ιδέες, λύση σε ένα πρόβλημα ή απλή σωματική, ψυχική και πνευματική ξεκούραση, κάνω yoga nidra, που είναι μία τεχνική βαθιάς χαλάρωσης της yoga (δεν είναι άσκηση, συνήθως ακολουθεί το πρόγραμμα ασκήσεων).
Θα βρείτε περισσότερα στο διαδίκτυο για την τεχνική.

Επίσης, μου κατεβαίνουν πάρα πολλές ιδέες (και δεν είμαι η μόνη), έχω γράψει άρθρα ολόκληρα κι έχω εμπνευστεί μελλοντικούς στόχους, περπατώντας στο διάδρομο του γυμναστηρίου, παρακολουθώντας ταυτόχρονα τα αγαπημένα μου μουσικά βίντεο.

Πάντα μου ανεβαίνει η διάθεση στη διάρκεια, αλλά και μετά από τέτοιες δραστηριότητες – είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο.
Οπότε, κάποιος που γυμνάζεται συστηματικά νιώθει σίγουρα πιο ανεβασμένος, από εκείνον που σκουριάζει.
Και δεν αναφέρομαι καν στα άλλα οφέλη της άσκησης, όπως το καλλίγραμο σώμα και την καλή υγεία, τα οποία συμβάλλουν στην ευεξία σας!

6. Φροντίστε και περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Είναι αυτό που πολλοί (και ειδικότερα οι παντρεμένες γυναίκες) συχνά ξεχνάνε να κάνουν.
Να προσφέρουν στον εαυτό τους κάποια πράγματα που καθημερινά προσπαθούν να εξασφαλίσουν στους άλλους.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας, προσφέρετέ του φροντίδα και απόλαυση σε όλα τα επίπεδα – σωματικό, ψυχικό και πνευματικό.

Ένα χαλαρωτικό μασάζ, μια περιποίηση προσώπου, καλό σεξ, ένα απολαυστικό γεύμα με καλούς φίλους ή τον-την σύντροφό σας, καλός ύπνος, υγιεινές συνήθειες χωρίς υπερβολές, είναι τρόποι να ανταμείψετε τον εαυτό σας και να του δείξετε αγάπη.

Σεμινάρια ή συνεδρίες αυτογνωσίας, coaching ή ψυχοθεραπείας, ασκήσεις χαλάρωσης, δοκιμάστε ό,τι έχετε ανάγκη ώστε να αισθανθείτε καλύτερα και να εξελιχθείτε ψυχικά και πνευματικά.

Το διάβασμα ενός καλού βιβλίου ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική, η επιμόρφωση και οι σπουδές, ακόμη και σ’ ένα νέο γνωστικό αντικείμενο, είναι επίσης τρόποι να προχωρήσετε, να προοδεύσετε και να νιώσετε ικανοποίηση.

Όλα τα παραπάνω σας βοηθούν αυτομάτως να αισθανθείτε καλύτερα και μακροπρόθεσμα να εξελιχθείτε, κάτι απαραίτητο για να αισθάνεστε πλήρεις κι ευτυχισμένοι, εφόσον έχετε καλύψει της βασικές σας ανάγκες.

Προσπαθώ να αφιερώνω το απόγευμα της Κυριακής, εφόσον δεν κάνω κάτι άλλο, σε μια χαλαρή κούρα ομορφιάς, ώστε να ξεκινώ την εβδομάδα φρέσκια και αναζωογονημένη, ενώ έχω δοκιμάσει όλα όσα περιγράφω παραπάνω και κάποια τα έχω κάνει τρόπο ζωής.
Αλλά θα αναφερθώ σ’ αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες στο δεύτερο μέρος του άρθρου.

Ακόμη κι αν κάνετε μόνο μερικά από αυτά που αναφέρω μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα νιώσετε αμέσως τη διαφορά στη διάθεσή σας!
Το μυστικό είναι να τα κάνετε συστηματικά, όχι μια φορά και μετά να το ξεχάσετε!

Δεν είναι αυτά αρκετά για την πρώτη εβδομάδα; Θέλετα κι άλλα;
Αν δεν κουραστήκατε, διαβάστε και το δεύτερο μέρος του άρθρου!

Μάνια Μαυρίδου – αρχιτέκτων & business coach
Μάρτιος 2020

υ.γ.
Αν θέλετε συμβουλές, ενθάρρυνση, σωστό σύστημα και έξυπνες στρατηγικές για να είστε πιο ευτυχισμένοι, αποδοτικοί και να επιτύχετε τους στόχους σας, μπορώ να σας βοηθήσω.
Δείτε τι μπορείτε να πετύχετε με την συμβουλευτική καριέρας και το business coaching.

Μπορείτε να μοιραστείτε το άρθρο εφόσον σας άρεσε και πιστεύετε ότι θα βοηθήσει κι άλλους, κάνοντας κλικ στα εικονίδια.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας (ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο) χωρίς έγγραφη άδεια.
Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας 2121/1993.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *