The Successful Game – άσκηση έμπνευσης και κινητοποίησης #1

Δημοσιεύτηκε από τον/την Mania Mavridou στις

Ο πιο έξυπνος τρόπος να κινητοποιηθούμε και να γίνουμε πιο δημιουργικοί και παραγωγικοί, να μάθουμε κάτι καινούργιο ή ν’ αλλάξουμε νοοτροπία, είναι αντιμετωπίζοντας τη διαδικασία ως κάτι ευχάριστο, όπως ένα παιχνίδι.

Αυτός είναι και ο σκοπός αυτής της άσκησης που θα σας βοηθήσει να βάλετε εύκολους και μικρούς στόχους και να τους πετύχετε.
Το αδύνατο σημείο των περισσότερων ανθρώπων είναι ότι ενώ έχουν πολλές ιδέες δεν τις υλοποιούν.
Ενώ γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, δεν πειθαρχούν ώστε να περάσουν απο την θεωρία στην πράξη.

Αν αποφασίσετε να κάνετε αυτή την άσκηση, κάθε ημέρα, κάθε εβδομάδα αλλά και στο τέλος του μήνα θα έχετε κερδίσει αρκετά πράγματα, ενώ σιγά- σιγά θ’ αρχίσετε ν’ αλλάζετε νοοτροπία ως προς τον τρόπο που σκέφτεστε κι εργάζεστε.

Στην καλύτερη περίπτωση θα έχετε μάθει έξυπνα τρικ ώστε να είστε περισσότερο δημιουργικοί και παραγωγικοί, τολμηροί και αποτελεσματικοί.
Δηλαδή, επιτυχημένοι!

The Successful Game

Πώς παίζεται το Successful Game

> Διαλέγετε μία δραστηριότητα για κάθε μέρα της εβδομάδας. Μπορείτε να επιλέξετε όποια σας βολεύει ή έχετε διάθεση κάθε μέρα, αλλάζοντας τη σειρά των ημερών.

> Αν δεν κάνετε τίποτα μία μέρα, θα πρέπει να κάνετε 2 πράγματα από τη λίστα κάποια άλλη μέρα. Στο τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να έχετε πραγματοποιήσει 7 καθήκοντα.

> Αν θέλετε να παραλείψετε κάτι εντελώς, αντικαταστήστε το με την εναλλακτική πρόταση. 

> Σημειώστε τι δεν κάνατε και γιατί. Σας βοηθά να ξέρετε τι είναι εκείνο που αποφύγατε.

> Σημειώστε τις επιτυχίες σας – για καθετί που πραγματοποιήσατε κερδίζετε 1 πόντο.
Αν τα κάνατε όλα, κερδίζετε 7 πόντους.
Αν τα κάνατε όλα + την εναλλακτική πρόταση, κερδίζετε 9 πόντους.

1η Εβδομάδα

Ημέρα 1η
Ξεκινήστε τη μέρα σας κάνοντας την πιο βαρετή, δύσκολη ή απαιτητική δουλειά της ημέρας που συνήθως θα αναβάλλατε για αργότερα ή ίσως για άλλη μέρα.

Ημέρα 2η
Διαβάστε 3 άρθρα των αγαπημένων σας blogs ή εντύπων, που σας βοηθούν να μάθετε κάτι χρήσιμο για τη δουλειά σας και ίσως να το εφαρμόσετε.
Αν δεν υπάρχουν τέτοια blogs, βρείτε!

Ημέρα 3η
Κάντε εκείνο το τηλεφώνημα, στείλτε εκείνο το email ή κάποια άλλη εργασία που εδώ και καιρό αναβάλλετε, αλλά πιθανόν να έχει σημαντική επίδραση στην επιτυχία σας. Ή, απλώς θα ξαλαφρώσετε!

Ημέρα 4η
Ανακαλύψτε ή/και δοκιμάστε μια καινούργια online εφαρμογή ή εργαλείο που θα διευκολύνει τη δουλειά σας.

Ημέρα 5η
Ξεκινήστε να γράφετε, να σχεδιάζετε ή να επεξεργάζεστε κάτι καινούργιο, που όμως θεωρείτε σημαντικό για την μελλοντική σας εξέλιξη κι επιτυχία. Αφιερώστε τουλάχιστον 40 -60 λεπτά.

Ημέρα 6η
Αφιερώστε 20-40 λεπτά για να οργανώσετε, ξεκαθαρίσετε και να πετάξετε ψηφιακά αρχεία ή άχρηστα έγγραφα και αντικείμενα, ελευθερώνοντας χώρο από τον υπολογιστή ή το γραφείο σας, κάνοντας το backup που αμελείτε!

Ημέρα 7η
Καταγράψτε 3 ιδέες για υλικό (π.χ. άρθρα), projects ή marketing που θα έχουν θετικά αποτελέσματα στην εργασία ή επιχείρησή σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο σε ένα από αυτά.

Εναλλακτική πρόταση για κάτι που δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να κάνετε.
Σκεφτείτε και σημειώστε 1-2 τρόπους που θα μπορούσατε να αυξήσετε το εισόδημά σας ή να κάνετε οικονομία, μειώνοντας π.χ. κάποιο άσκοπο επαγγελματικό έξοδο.

2η Εβδομάδα

Ημέρα 1η
Δικτυωθείτε! Γράψτε ένα καλό και ουσιαστικό σχόλιο ή στείλτε ένα email σε κάποιον που ακολουθείτε και θαυμάζετε, κάποιον που αυτά που γράφει ή κάνει σας έχουν βοηθήσει κι εμπνεύσει.

Ημέρα 2η
Γράψτε όλα τα θετικά που συνέβησαν την προηγούμενη βδομάδα ή μήνα, τι καταφέρατε, τι κερδίσαστε, για ποιο πράγμα είστε περήφανοι.
Έπειτα γράψτε τα αρνητικά, τι σας στεναχώρησε ή απογοήτευσε, αλλά και τι διδαχτήκατε από τις κακές εμπειρίες.

Ημέρα 3η
Βάλτε πρόγραμμα και προσπαθήστε να το ακολουθήσετε, χωρίς παρεκκλίσεις και χωρίς να σας αποσπάσει κάτι. Στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να έχετε κάνει όλα όσα σημειώσατε.

Ημέρα 4η
Δουλέψτε πάνω σε κάτι που σας αρέσει πολύ και σας δίνει χαρά!

Ημέρα 5η
Διαβάστε ή ακούστε μουσική πριν πέσετε για ύπνο ή όταν χαλαρώνετε. Μην παρακολουθήσετε τηλεόραση ή netflix.

Ημέρα 6η
Κάντε μια έρευνα για το επόμενο online σεμινάριο (webinar) που θα παρακολουθήσετε – ή παρακολουθήστε κάποιο.

Ημέρα 7η
Γράψτε τις προτεραιότητες της επόμενης εβδομάδας. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους, ώστε να καταφέρετε να τους πραγματοποιήσετε όλους.

Εναλλακτική πρόταση για κάτι που δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να κάνετε.
Ξεκινήστε να εργάζεστε για ένα προσωπικό πλάνο ή σχέδιο που θεωρείτε ότι θα βοηθήσει το marketing της δουλειάς σας.

Καλή επιτυχία!

Επόμενες 2 εβδομάδες:
3η και 4η εβδομάδα

Μάνια Μαυρίδου
Απρίλιος 2020

υ.γ.
Αν θέλετε συμβουλές, ενθάρρυνση, σωστό σύστημα και έξυπνες στρατηγικές για να είστε πιο ευτυχισμένοι, αποδοτικοί και να επιτύχετε τους στόχους σας, μπορώ να σας βοηθήσω.
Δείτε τι μπορείτε να πετύχετε με την συμβουλευτική καριέρας ή το business coaching.

Μπορείτε να μοιραστείτε την άσκηση εφόσον σας άρεσε και πιστεύετε ότι θα βοηθήσει κι άλλους, κάνοντας κλικ στα εικονίδια.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας (ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο) χωρίς έγγραφη άδεια.
Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας 2121/1993.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *